Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası Sındırgı'da

Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası Sındırgı

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen 2014 Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası çeyrek final karşılaşmalarının Erzurum, Uşak ve Balıkesir'in Sındırgı İlçesinde yapılacağı açıklandı.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen 2014 Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası çeyrek final karşılaşmalarının Erzurum, Uşak ve Balıkesir’in Sındırgı İlçesinde yapılacağı açıklandı.
Birkaç yıl önce Sındırgı’daki atçıların kurduğu Sındırgı Atlı Spor Kulübü her geçen gün kendini geliştirmeye devam ediyor.
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen 2014 Atlı Cirit Türkiye Şampiyonasında Balıkesir’i temsil edecek olan Sındırgı Atlı Spor Kulübü 29 -30 -31 Ağustos tarihinde Erzurum’da yapılacak çeyrek final müsabakalarına katılacağı açıklandı.
Çeyrek final Sındırgı’da
Erzurum’da yapılacak Çeyrek finali müsabakalarından sonra Sındırgı’da da çeyrek final müsabakalarının bir diğer ayağı yapılacak. Sındırgı’da bu yıl 16. sı düzenlenen Uluslararası Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri kapsamında yapılacak çeyrek final müsabakalarına 4 takım katılacağı açıklandı.
5-6-7 Eylül tarihleri arasında yapılacak müsabakalara Bayburt Atlı Spor Kulübü, Kütahya Gediz Göynükören Atlı Cirit Spor Kulübü, Uşak Karun Atlı Cirit Spor Kulübü ve Sivas Önder Atlı Spor Cirit Kulübünün katılacağı bildirildi.
Erbek: “Belediye Başkanı Yavaş, ata sporumuza sahip çıkıyor”
Sındırgı Atlı Spor Kulübü Başkanı Mehmet Ali Erbek yaptığı açıklamada; “Cirit, at üzerinde süngü ve mızrağın düşmana daha iyi savrulması amacıyla ortaya çıkmış bir oyundur. Cirit, bir diğer adı ile Çavgan; Türklerin yüzyıllardan beri oynadıkları bir Ata sporudur. Türkler bu Atlı oyunu Orta Asya’dan günümüze taşımıştır. 16. yüzyılda bir savaş oyunu olarak kabul edilmişti. Bizlerde Ata sporumuza sahip çıkmak için Sındırgı Atlı Spor Kulübünü kurarak amatör olarak yapılan cirit oyunlarını profesyonel hale getirdik. Sındırgı Belediyesinin katkılarıyla diğer illerde yapılan yarışmalara katılarak Balıkesir’i temsil ediyoruz. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen 2014 Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası çeyrek final karşılaşmalarının bir ayağı ilçemizde yapılacak. Festival döneminde yapılan Çeyrek Final Karşılaşmaları ilçemizi tanıtımı için büyük önem taşıyor. Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş her zaman bizimle birlikte olup Ata Sporumuza sahip çıkmıştır.” dedi.
Erzurum’da yapılacak Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası çeyrek final karşılaşmalarına Sındırgı Atlı Spor Kulübünden, Mehmet Ali Erbek, Mustafa Boz, Alican Adıgüzel, Şevket Yılmaz, Erman Ata, Kadrettin Poyraz, Adem Güngören, Hüseyin Kolsuz, Hüseyin Ali Küçük, Hüseyin Daşkın ve Mehmet Kolsuz’un katılacağı bildirildi.



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false